We wtorek 4 czerwca w Zespole Szkół Gastronomicznych im. Marii Skłodowskiej-Curie w Częstochowie odbył się finał VIII Powiatowego Konkursu Kulinarnego „Zdrowie na talerzu”, organizowanego w ramach programu „Trzymaj formę!”. Konkurs polegał na tym, że do Powiatowej Stacji Sanitarno Epidemiologicznej wysyłane są przepisy kulinarne opracowane przez szkolne zespoły. Zadaniem konkursowym było skomponowanie przepisu na trzy propozycje „Zdrowej przekąski Wielkanocnej”. Ze wszystkich nadesłanych przepisów Sanepid wybierał 10 najlepszych, które oceniał pod względem oryginalności, sposobu podania, zawartości składników odżywczych i kalorycznych. Do grupy 10 najlepszych zespołów zostały wybrane dwie najmłodsze reprezentantki naszej szkoły, uczennice z klasy IVc – Alicja Kokoszka i Julia Wójcik. Walka na smaki była zacięta, a wybór najlepszego dania bardzo trudny.
Alicji i Julii gratulujemy talentu kulinarnego oraz cieszymy się, że godnie reprezentowały naszą szkołę.
[widgetkit id=445]